Opgepast, Facebookers: we krijgen binnenkort allemáál tijdslijn door de strot geramd

Geplaatst: 28 januari 2012 in Internet

Je bent gewaarschuwd: Facebook zal al haar gebruikers de nieuwe tijdslijn door de strot rammen. Willen of niet: het is Facebook verlaten of je hele Facebookgeschiedenis delen op de sociaalnetwerksite. Vervelende posts of foto’s waar je inmiddels niet meer achterstaat ? Verwijderen of over een aantal weken zullen die gênante zaken weer prominent getoond worden op je vernieuwde profielpagina. Facebook evolueert meer en meer naar één van de vele middelen om de Orwelliaanse maatschappij door onze strot te rammen. 

Ook zoekmachine Google dringt nieuwe privacyregels op aan gebruikers met een Google-account. De internetgigant deelde op blogs mee dat het vanaf 1 maart gebruikersinformatie zal delen tussen zoekresultaten, YouTube, Google+ en andere diensten van Google. Ook Facebook liet op blogs weten dat het die kant opgaat: “de komende weken zal iedereen de tijdslijn krijgen”. De miljoenen gebruikers hebben geen inspraak.

De veelbesproken ‘timeline’ geeft eigenlijk een (tamelijk onoverzichtelijk) overzicht van je hele (Facebook)leven. Wie geen gebruik maakt van de uitstelperiode van zeven dagen om een en ander uit de eigen Facebookgeschiedenis aan te passen, zoals foto’s en status updates, riskeert nadien geconfronteerd te worden met eventueel minder leuke verrassingen uit dat internetverleden. Een verwittigd Facebooker is er twee waard!

Facebook zou dicht bij een overeenkomst staan met zakenbank Morgan Stanley om de geplande beursgang te begeleiden. De investeringsbank Goldman Sachs zal daarin wellicht “een belangrijke rol” spelen.

Facebook ontstond in 2004 in een studentenkamer aan de universiteit van Harvard. De site van medestichter Mark Zuckerberg telt inmiddels ruim 800 miljoen gebruikers. Eerst mensen lokken met suiker, dan wordt het venijnige azijn beter geslikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s