Zeker twee grote banken bereidden einde van euro voor

Geplaatst: 2 januari 2012 in Eén wereldmunt

Zeker twee grote internationale banken hebben maatregelen genomen om zich voor te bereiden om opnieuw transacties te doen in de oude munten van de eurozone. Ze deden dat nadat de Europese schuldencrisis de laatste maanden steeds verder uit de hand liep. Dat schrijft de Wall Street Journal.

De banken probeerden systemen op poten te zetten om opnieuw transacties te kunnen doen in munten zoals de Italiaanse lire of de Griekse drachme. Ook de oude Belgische frank herinvoeren blijft zeer goed mogelijk.

Technische verantwoordelijken van de banken klopten aan bij Swift, de Belgische firma die het netwerk beheert dat gebruikt wordt voor internationale financiële transacties. Ze probeerden technologische hulp te bekomen en de nodige deviezencodes, om de hulpsystemen voor te bereiden in het geval de eurozone zou ontploffen.

Swift weigerde die informatie te geven, deels omdat het bedrijf vreesde dat op die manier de speculaties nog meer gevoed zouden worden en de eurozone nog fragieler zou worden.

Hoe dan ook, spoedig zijn we van die ellendige euro verlost. De nationale staten moeten opnieuw de eigen muntkoers kunnen bepalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s