“Vandaag begint het laatste jaar van de wereld”

Geplaatst: 21 december 2011 in New World Order

Het is eindelijk bijna zover: 2012, het jaar waarin de wereld zou vergaan. Althans toch als we de Maya’s mogen geloven. Officieel zou het einde van de wereld uitgerekend zijn voor 21 december 2012, precies over één jaar dus.

Dat 2012 een jaar van verassingen zal worden, staat buiten kijf. Analysten verwachten volgend jaar onder andere de totale val van de Euro, een plotselinge (binnen 24 uur) verhoging van de winkelprijzen maal 5, een wereldoorlog (Iran, Rusland ?), gebruik van nucleaire wapens, rellen en burgeroorlogen in Europa, enzovoort. Ook zou men een door astronomen bekend hemellichaam (Nibiru) zien naderen. Klinkt gek ? Misschien wel, maar niemand kan uitsluiten dat deze vooruitzichten gedeeltelijk uitkomen. Een verwittigd man is er twee waard.

De wijsheid en kennis van de Maya’s wordt door heel wat mensen ernstig genomen. Deze samenleving bereikte een hoogtepunt tussen 300 en 900 na Christus. Hun kalender begon op 3.114 voor Christus. Dertien was een centraal cijfer in hun berekeningen en op basis daarvan zou de wereld op 21 december 2012 kunnen eindigen. Dan is de dertiende periode van deze kalender voorbij en zou volgens een tablet een God van de Maya’s terugkeren. Die God is misschien niets anders dan één of ander hemellichaam, zoiets als de komeet van Halley. De komeet van Halley is niet het enige hemellichaam dat regelmatig terugkeert.

De Maya’s hadden heel wat geheime kennis. Mensen ontdekken een massa interessante informatie over de Maya’s en sommigen geloven dat de theorie over 2012  is opgeblazen. “Mensen voelen zich van nature uit aangetrokken tot verhalen over het vergaan van de planeet”, zegt hij.

In Mexico wordt 2012 alvast een belangrijk jaar voor het toerisme. Ze plannen een heel jaar lang festiviteiten. In de Maya-regio beginnen steden en dorpen vandaag alvast met aftellen. Hopelijk blijft de olie betaalbaar zodat we ons nog kunnen verplaatsen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s