Amerikaanse TV zenders berichten over nieuwe implanteerde ‘killer’ microchip

Geplaatst: 1 november 2011 in Chipimplant
Dit soort draagbare, op de huid aangebrachte microchips/tatoeages zouden aan implanteerbare chips vooraf kunnen gaan. 
Twee grote Amerikaanse nieuwszenders, CNBC en Fox, hebben recent aandacht besteed aan de opkomst van onder de menselijke huid implanteerbare microchips. CNBC waarschuwde dat deze chips brandwonden kunnen veroorzaken, en Fox berichtte over een Saudische uitvinding waarbij implanteerbare microchips zijn voorzien van een kleine maar uiterst giftige en dodelijke dosis cyanide, die op ieder moment kan worden vrijgegeven als de drager van de chip ongewenst gedrag vertoont. (1)

‘Voorstanders zien implanteerbare (medische) microchips als een mogelijk wonder, maar critici wijzen op de reële potentiële gevaren,’ aldus CNBC. Volgens Katherine Albrecht, auteur van Spychips, zijn er ‘elektrische gevaren’ en zijn microchips absoluut niet onschadelijk. ‘Een microchip kan versterkte elektromagnetische energie opvangen van leesapparaten. Als je zo’n ding in je arm hebt en je komt in de buurt van een krachtig elektromagnetisch veld, kun je brandwonden krijgen.’

Dodelijke dosis cyanide
Volgens Fox News kunnen implanteerbare microchips inmiddels nog gevaarlijker zijn: je kunt erdoor worden vermoord ‘als je van het rechte pad afwijkt’. Een Saudische uitvinder heeft namelijk een microchip ontworpen die bedoeld is om te worden geïmplanteerd in criminelen, terroristen, illegalen, deserteurs, tegenstanders van een regime, en….? De chips bevatten niet alleen een GPS zendertje (waardoor je overal en altijd te volgen bent), maar ook een dodelijke dosis cyanide die op ieder moment kan worden geactiveerd.

De uitvinder wilde patent voor deze chips aanvragen in Duitsland, maar dat is daar afgewezen. Jacob Ward, de vice redacteur van ‘Popular Science’, zegt dat er al diverse technologieën beschikbaar zijn om een GPS chip onder de menselijke huid aan te brengen. Hij vindt het idee om bepaalde groepen mensen met killer chips te implanteren een beetje te vergezocht en gelooft dan ook niet dat deze zo snel zullen worden ingevoerd.

Seksmisdadigers krijgen mogelijk verplichte chip
Volgens Ward wordt er in de VS wel serieus overwogen om veroordeelde seksmisdadigers gedwongen te implanteren met een microchip in hun schouders. De reden dat mogelijk hiertoe zal worden overgegaan is dat de sommige misdadigers hun verplichte polsbandjes met daarin een GPS zendertje afsnijden. Ward ziet implanteerbare microchips daarom hoofdzakelijk als een positieve ontwikkeling. Zo kunnen bijvoorbeeld Alzheimer patiënten, atleten, sportbeoefenaars en ook huisdieren eenvoudig van chips worden voorzien om hun positie te bepalen en hun gezondheid in de gaten te houden.

‘Met een chip kun je nooit meer je portemonnee en je sleutels verliezen,’ aldus Ward, daarmee wijzend op het feit dat deze voorwerpen van chips kunnen worden voorzien en daardoor eenvoudig kunnen worden ‘opgeroepen’ als ze kwijt zijn. De volgende stap lijkt dan ook logisch: de (implanteerbare) chips worden zélf betaalmiddel en sleutel, zodat deze letterlijk nooit meer kwijt te raken zijn.

Gaan implanteerbare chips paspoorten vervangen?
Onder ‘Obamacare’, het door de huidige Amerikaanse president ingevoerde nieuwe gezondheidszorgplan, worden begin 2013 voor alle Amerikaanse medische patiënten microchips ingevoerd – in principe in een pasje, maar ook als (vooralsnog vrijwillig) implantaat. Deze implanteerbare chip wordt in de rechterarm geplaatst. Al over enkele jaren zou de chip paspoorten en ID bewijzen kunnen gaan vervangen. Bezwaren en angsten van critici die vrezen dat dit het begin is van een uiteindelijk voor iedereen verplichte geïmplanteerde microchip worden voor de camera’s weggehoond.

De firma PositiveID, de producent van de VeriChip, kondigde onlangs aan dat het Israëlische leger microchips voor zijn soldaten heeft besteld. De reden is dat de chips zullen helpen bij noodsituaties en militaire operaties. Het is vooralsnog onduidelijk of het hier om implanteerbare of gewone microchips gaat. (2)

Xander

(1) YouTube (CNBC/Fox)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s