Assange gaat pak nieuwe documenten onthullen

Geplaatst: 1 februari 2011 in Internet

Julian Assange, de stichter van WikiLeaks, heeft een plan klaar om een stortvloed aan geheime documenten te onthullen als zijn klokkenluidersite definitief gesloten wordt. Dat zei Assange zondag tijdens een interview voor de Amerikaanse tv-zender CBS.

Het zal niemand verbazen indien Assange ooit “zelfmoord” zou plegen of een ongeluk zou krijgen. De moordenaarsbenden van de CIA en andere geheime diensten hebben deze vrijheidsstrijder in hun vizier.

Assange verkondigde dat WikiLeaks “een systeem heeft waardoor gecodeerde reservebestanden die nog niet gepubliceerd zijn, verspreid kunnen worden”. “We hebben reservebestanden verdeeld onder zeer veel mensen, ongeveer honderdduizend. En het enige dat we moeten doen, is hen een gecodeerde sleutel geven waardoor ze alles kunnen publiceren”, aldus Assange.

De 39-jarige Assange publiceerde op zijn klokkenluiderssite duizenden vertrouwelijke documenten over onder meer de oorlog in Irak en Afghanistan en nota’s die afkomstig waren van Amerikaanse diplomaten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s