De Crem: “Wikileaks zit dicht bij de waarheid”

Geplaatst: 28 januari 2011 in Censuur, Internet

Ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem ontkent niet dat de onthullingen van de klokkenluiderssite Wikileaks over de Belgische aanwezigheid in Afghanistan dicht bij de waarheid zitten. Dat zei hij in ‘Terzake’. Dat hij samen met de VS-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Rodham-Clinton, van joodse origine, onder een hoedje zou spelen tegen premier Yves Leterme is hem dan weer “te veel eer aandoen”.

Volgens De Standaard blijkt uit diplomatieke correspondentie dat De Crem via de VS-ambassadeur Clinton specifieke vragen aan premier Leterme liet stellen over het verhogen van de Belgische troepenmacht in Afghanistan. De Crem nuanceerde wel dat hij zijn wil aan de regering heeft opgelegd. “De beslissing om langer in Afhanistan te blijven en meer troepen te sturen is een beslissing van de hele regering, die op voordracht van de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en Defensie is gebeurd”, klonk het.

Dat er aan zo’n beslissing heel wat diplomatiek verkeer voorafgaat, is niet meer dan normaal, zei De Crem. De CD&V’er benadrukte ook dat de relatie tussen België en de VS onder de paars-groene en paarse regering onderkoeld was. “We hebben dat heel duur betaald”, zei hij. “Wij wilden opnieuw een solidaire en betrouwbare partner zijn.”

hln.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s