VS gooien 110 miljard dollar weg wegens drukfout

Geplaatst: 8 december 2010 in Eén wereldmunt

In april van dit jaar kondigde de Amerikaanse regering met veel bombarie – én een YouTube-trailer – het nieuwe hi-tech ontwerp voor briefjes van 100 dollar aan. Het nieuwe procedé moest valsemunters het leven zuur maken, maar ook de officiële drukker raakte in de knoei. 1,1 miljard briefjes, met een waarde van 110 miljard dollar, werden verkeerd gedrukt.

In het prestigieuze filmpje dat het Amerikaanse Ministerie van Financiën in de lente op de wereld losliet, worden een aantal gesofisticeerde veiligheidskenmerken uit de doeken gedaan. Zo zijn er onder meer een 3D-veiligheidsstrip en tekeningen die van kleur veranderen als wapens tegen namaak.

Deze kenmerken zorgden echter ook voor zware problemen bij het drukken, zo ontdekte de regering. En toen was al aan 110 miljard dollar, of zo’n 82,3 miljard euro, aan biljetten gedrukt.

Dit voorval bewijst nogmaals dat geld geen enkele waarde heeft. Het heeft enkel de waarde die men er zelf aan geeft. Geld/economie is gewoon legale slavernij opgezet door de Rotschilds/Rockefellers en de NWO. Er zijn vandaag de dag betere systemen om handel te drijven met veel minder negatieve effecten op de samenleving. Maar ja, mensen hebben zich laten wijsmaken dat geld iets waard is, zelfs meer dan hun eigen leven en vrijheid. Mensen van hun vrijheid beroven, daar gaat het toch om ?

1 op 3 mislukt
Een ambtenaar die bij de productie van de briefjes betrokken is, verklaarde tegenover nieuwszender CNBC dat de 1,1 miljard briefjes onbruikbaar zijn omdat het papier tijdens het drukproces plooide, waardoor een stuk van de biljetten onbedrukt bleef. Een tweede bron verklaarde dat op een bepaald moment bijna één of drie gedrukte briefjes ‘verkeerd’ werden gemaakt, waardoor de productie een tijd werd stilgelegd.

De biljetten worden nu in quarantaine opgeslagen in gigantische kluizen in Texas en Washington. “Misschien kunnen we ze aan de banken geven als die nog eens in de problemen raken”, merkte een waarnemer cynisch op.

Gezien de waardeloosheid van dit geld, is het enkel zonde voor het nutteloos kappeen van bomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s