MasterCard blokkeert overschrijvingen voor WikiLeaks

Geplaatst: 7 december 2010 in Censuur

MasterCard International heeft overschrijvingen bestemd voor de klokkenluiderssite WikiLeaks geblokkeerd. Dat meldt de infosite CNET op gezag van een woordvoerder van de bankkaartenuitgever.

Volgens een woordvoerder van MasterCard werd de beslissing genomen vanwege de illegale activiteiten van WikiLeaks. “Het reglement van MasterCard verbiedt klanten zich rechtstreeks of onrechtstreeks in te laten met illegale activiteiten”, aldus woordvoerder Chris Monteiro. De beslissing werd echter nog niet bevestigd.

Voor de crapuleuze banksector betekent “illegale activiteit” elke activiteit die hun corrupt en manipulerend gedrag aan de kaak stelt. De banksector behoort samen met de “Super Klasse”, die zowat de wereldeconomie in handen heeft, tot de meest corrupte en oplichtende dievenbende die men kan vinden. Een genationaliseerde banksector zou zoiets niet kunnen doen, indien de politici van dat land er alles aan doen om op eigen poten te staan.

Postfinance, de bankdochter van de Zwitserse Post, kondigde gisteren aan de rekening van Assange te hebben afgesloten vanwege “valse opgave van zijn woonplaats”. WikiLeaks had op zijn website gevraagd donaties te storten op zijn rekening bij Postfinance voor het “Julian Assange Defence Fund”.

Bankkaartenuitgever Visa Europe heeft de visabetalingen aan WikiLeaks opgeschort in afwachting van een onderzoek naar de organisatie. Eerder lieten ook betaaldiensten PayPal en Amazon weten dat ze hun banden met WikiLeaks verbreken. “Visa Europe heeft besloten om betalingen bestemd voor WikiLeaks op te schorten in afwachting van bijkomende elementen over de aard van hun activiteiten”, aldus Visa.

De druk en de macht van Big Brother is blijkbaar enorm.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s