Volgend doelwit WikiLeaks wordt grote bank uit VS

Geplaatst: 30 november 2010 in Censuur, Eén wereldmunt, New World Order

Na Cablegate broedt de klokkenluiderssite Wikileaks op een nieuwe coup. Na de Amerikaanse diplomatie een slag te hebben toegebracht met het uitbrengen van diplomatiek berichtenverkeer zal het onthullingsplatform voorjaar 2011 gegevens over “een” grote Amerikaanse bank laten lekken.

In een interview met het Amerikaanse blad Forbes kondigde Wikileaks-oprichter Julian Assange aan dat “ongehoorde overtredingen” en “onethische praktijken” aan het licht zullen komen. Het gaat om tienduizenden documenten die “echte en representatieve inzichten” zullen opleveren over de manier “waarop banken zich op managementsniveau gedragen”.

“Met kan het het ecosysteem van de corruptie noemen”, zei Assange. De gevolgen van de openbaarmaking op het internet zullen “vermoedelijk onderzoeken en hervormingen” zijn.

De banken zijn heden veel te machtig en staan boven de wet. Het volk moet de banken beheersen en niet omgekeerd.

De klokkenluider waarschuwde dat het nog onduidelijk is of om het om criminele daden gaat. Men moet er zich voor hoeden iemand een crimineel te noemen als men niet zeer zeker is, zei hij.

Omtrent het hem voorliggende materiaal zei Assange dat hij “over teveel” beschikt. De helft ervan betreft ondernemingen. “Wij verkeren in een positie dat wij een rangorde moeten invoeren. “De stof met de grootste (in)werking wordt het eerst gepubliceerd”.

De voormalige Amerikaanse president en Skull & Bones-lid George W. Bush meent ondertussen dat de daders van de WikiLeaks-lekken moeten worden vervolgd. “De lekken veroorzaken veel schade en zij die aan de basis ervan liggen, zouden moeten worden vervolgd”, zei Bush na de bekendmaking van duizenden Amerikaanse diplomatieke nota’s. De Amerikaanse nomenclatura is duidelijk bang. De klokkenluiders zullen door hun geheime diensten aldus “opgeruimd” worden. Zo veel is zeker.

“Ik was teleurgesteld te horen dat bepaalden personen het akkoord niet respecteren dat ze afsloten met de regering om bepaalde geheimen niet te verspreiden”, aldus Bush. Lekken die commentaren of gesprekken vrijgeven die niet bestemd waren voor de openbaarheid, ondermijnen het vertrouwen. Dat vertrouwen is essentieel opdat de wereldleiders zouden kunnen samenwerken, benadrukte Bush. “Wanneer je gesprekken voert met buitenlandse leiders en die belanden in de kranten, daar houden ze niet van”, luidde het.

Als het van de Venezolaanse nationalistische president Hugo Chavez afhangt, dan moet de “Amerikaanse” minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton ontslag nemen. “Het (Amerikaanse) rijk is in zijn blootje gezet (…) Mevrouw Clinton moet ontslag nemen”, verklaarde hij tijdens een toespraak die op de Venezolaanse televisie te zien was, daags na de publicatie van 250.000 Amerikaanse diplomatieke nota’s door WikiLeaks.

“Het is het minste wat u kan doen: ontslag nemen. Net als de andere misdadigers die op het State Department werken”, voegde Chavez er terecht aan toe. “Iemand zou het mentale evenwicht van mevrouw Clinton moeten onderzoeken”, refereerde Chavez aan een document over de mentale gezondheidstoestand van de Argentijnse presidente Cristina Kirchner.

“Ik meen dat iemand moet opstappen. Ik zeg niet dat het president Obama moet zijn”, voegde Chavez er nog aan toe. Hij feliciteerde WikiLeaks tot slot voor “zijn moed”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s