Intel werkt aan computer die onze gedachten leest

Geplaatst: 26 september 2010 in Biometrische controlemaatschappij

Intel werkt aan een nieuwe computer. Als het bedrijf slaagt in haar opzet, dan hebben we binnenkort computers die onze gedachten kunnen lezen. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

Het nieuwe systeem waar Intel mee bezig is, werkt anders dan eerdere ‘brain’-computers. Bij de vorige versies was het vereist dat je beelden moest kunnen tekenen. Bij het nieuwe systeem zal je alleen maar je hersenen moeten gebruiken. Om alles zo goed mogelijk uit te werken, wordt nu onderzoek gedaan met dure magnetische scanners zoals die ook in ziekenhuizen gebruikt worden.

Dit toont aan dat ziekenhuizen testlaboratoria zijn waar men de onwetende patiënten als proefkonijnen misbruikt. Het doel is niet om de mensheid te dien maar om de mensheid tot slavernij te brengen.


Patronen in hersenen
De onderzoekers van Intel zijn nu vooral bezig met het brein zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ze doen dit door te kijken naar de activiteit in de hersenen als er aan bepaalde woorden gedacht wordt. De patronen die ontdekt worden, worden dan samen met de woorden opgeslagen. Zo zal de computer erin slagen om een selectie te maken van een aantal woorden die bij het patroon in de hersenen passen.

De computer kan vervolgens een selectie maken van een aantal woorden die passen bij het patroon in de hersenen. Daar kan de computer nu al 20 woorden uit destilleren.

Toekomst in computer
“Als iemand denkt aan een zelfstandig naamwoord als spade, dan wordt de motorische cortex van de hersenen actief”, aldus onderzoeker Dean Pomerleau, “Bij het woord appel zullen delen in de hersenen actief worden die verband houden met honger.”

Volgens de onderzoekers kan de nieuwe technologie veel betekenen. “Zo zal het mensen in staat stellen om e-mails te openen of zoekopdrachten in Google uit te voeren gewoon door er aan te denken”, aldus Pomerleau.

Ook laboratorium-directeur Justin Ratner is volledig overtuigd dat er toekomst zit in de computer. “Wat nu in ieder geval duidelijk is, is dat we niet afhankelijk blijven van toetsenborden en muizen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s